ORT&V is here to stay


Eendracht maakt macht luidt het spreekwoord en inderdaad, amper 6 maanden na de oprichting is de Orde van registertolken en -vertalers (ORT&V) een daadkrachtige beroepsorganisatie met al meer dan 450 leden.

Tolken en vertalers, die hun diensten verlenen aan de overheid, hebben zich na lange tijd succesvol verenigd. Voor het eerst wordt er taaloverstijgend en op grote schaal samengewerkt. De ORT&V is here to stay en stelt zich als doel alle registertolken en -vertalers op C1/C2 niveau formeel te vertegenwoordigen in de contacten.

 

Communicatie, respect en transparantie zijn de kernwaarden van de ORT&V. Deze basiswaarden nemen we mee naar de onderhandelingstafel, waar we een serieuze gesprekspartner zijn voor o.a. de overheid, bemiddelingsbedrijven en afnemers van tolk- en vertaaldiensten.

 

Ben jij registertolk of -vertaler op C1/C2 niveau en nog geen lid van de ORT&V? Word dat dan snel! De ledenraad, het hoogste orgaan binnen de Orde, is geïnstalleerd en kan de eerste beslissingen gaan nemen. Ook wordt binnenkort het bestuur verkozen.

 

Als interim-bestuurslid nodig ik, Ralph Schmitt, je van harte uit om je aan te sluiten bij de Orde van registertolken en -vertalers.