NUBVETO

Kwaliteit, dat is waar het om draait bij schriftelijke en mondelinge vertalingen. Zeker als die vertaling impact heeft op onze maatschappij en onze rechten als mens. Al onze klanten, zowel binnen het private als het publieke domein, onderschrijven dit.

 

Toch wordt er gemorreld aan het beroep van tolk en vertaler. Door aanbestedingen en focus op winstmaximalisatie wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van niet gekwalificeerde personen. Steeds meer mensen, die ver onder het wettelijk vereiste C1 niveau opereren, noemen zich tolk of vertaler en de overheid staat dit oogluikend toe onder het mom van marktwerking.

 

Kwalitatief hoogwaardige vertalingen door integere tolken en vertalers met talent, kennis en een gedegen opleiding zijn een recht in het publieke domein. Vertaalbureau De Keulenaar heeft zich daarom aangesloten bij NUBVETO, thuishaven voor beëdigde tolken en vertalers in het publieke domein.